موافقت فدراسیون تکواندو با استعفای مهماندوست

((فدراسیون تکواندو ضمن موافقت با استعفای رضا مهماندوست به زودی سرمربی جدید تیم ملی را معرفی خواهد کرد.))


این خبری بود که دیروز در سایت رسمی فدراسیون تکواندو جمهوری اسلامی ایران منتشر شد. و بهت و حیرت اهالی تکواندو را در پی داشت. آنطور که بنده از موضوع اطلاع پیدا کردم و از رادیو مصاحبه جناب مهماندوست و جناب ذوالقدر را گوش کردم، اختلاف ناشی از پرداختی پولی از سوی کمیته ملی المپیک به مربی محترم جناب آقای مهماندوست بوده. که در این اثناء اختلاف نظرهایی هم بوجود آمده بود. و تا آنجایی که بنده مطلع بودم و خود آقای مهماندوست مطرح کردند ایشان هنوز استعفای خود را کتبی ارائه نداده بودند. و موضوع بصورت شفایی عنوان شده بود. به هر حال موضوعی که میتوانست با آرامش و بدون حاشیه و با ورود مسئولان کمیته ملی المپیک حل و فصل شود اکنون به مشکلی برای فدراسیون و ورزش مدال آور تکواندو تبدیل شده. اکنون که تیم باید تمام تمرکز خود را معطوف به مسابقات المپیک کرده و از به حاشیه رفتن بپرهیزد ناخواسته و بصورت غیر منتظره درگیر حواشی شد.

مشکلات تیم در حال حاضر فقط انتخاب سرمربی تیم نیست، که البته کم نیستند مربیانی که لیاقت نشستن در این پست را دارا میباشند، ولی نکته مهم این است که سرمربی باید بتواند خود را با اعضای تیم هماهنگ کرده و با روحیات و نقاط ضعف و قوت تکنیکی تیم آشنا گردد. که خود این موضوع و اشراف پیدا کردن به آن وقت زیادی را از سرمربی جدید خواهد گرفت.

در هر حال امیدواریم که مرحله انتخاب سرمربی با موفقیت به پایان برسد و شایسته ترین افراد انتخاب شده و مشغول بکار شوند.

و اما سخنی با مسئولان محترم فدراسیون تکواندو.

آنطور که بنده از رسانه ها شنیدم، آنها ( رسانه ها ) بدنبال پیگیری قبول استعفای جناب مهماندوست هستند و البته تا رسیدن به جوابی قانع کننده دست از سر فدراسیون بر نخواهند داشت. موضوعی که در شرایط فعلی برای تیم تکواندو که نیاز به تمرکز دارد مانند سم است. و فدراسیون باید این مشکل را بطوری مدیریت کند که کمترین آسیب متوجه تیم ملی شود.

ضمن اینکه همه مسئولان باید آستانه تحمل خود را بالا برده و در برابر کوچکترین انتقاد یا اعتراض هر چند که ناحق باشد، آرامش و بردباری خود را از دست نداده و بصورت قهری و یا حذفی با اینگونه مسائل برخورد نکنند.

در آخر برای فدراسیون تکواندو و همه دست اندکاران تیم ملی تکواندو آرزوی موفقیت و پیروزی دارم.

استعفای سرمربی تیم ملی تکواندو


رضا مهماندوست سرمربی تیم ملی تکواندو که پرافتخارترین مربی این رشته در ایران محسوب می‌شود، به دلیل آنچه که نامهربانی مسئولان فدراسیون تکواندو خواند، از سمت خود استعفا کرد.

بنا به تصویب کمیته ملی المپیک قرار بود از فروردین سال 90 به مهماندوست به عنوان مربی بزرگ داخلی ماهیانه مبلغ 5 میلیون تومان از طرف کمیته پرداخت شود اما فدراسیون تکواندو در اقدامی، دستمزدی که از سوی فدراسیون به این مربی پرداخت می‌شد، را قطع کرد و اعلام کرد که مانند سایر فدراسیون‌ها فقط حقوق تعیین شده از سوی کمیته المپیک به این مربی پرداخت خواهد شد. مهماندوست پس از این اقدام فدراسیون استعفای خود را از سرمربیگری تیم ملی تکواندو اعلام کرد.

این در حالی است که هم اکنون فدراسیون‌های کشتی و وزنه برداری در کنار حقوق پرداختی از سوی کمیته المپیک، به مربیانشان هم حقوق می‌دهند.

رضا مهماندوست که پس از قهرمانی در تورنمنت منچستر به تازگی به کشور بازگشته امروز برای برداشت حقوق 6 ماهه خود که مبلغ حدود 30 میلیون تومان است، به بانک مراجعه کرده بود، اما به یکباره متوجه شد که فقط 17 میلیون تومان بابت 6 ماه فعالیت در راس تیم ملی به حسابش واریز شده است. او که برای پیگیری موضوع با بخش مالی فدراسیون تماس گرفته بود متوجه شد که به دستور محمدرضا پولادگر رییس فدراسیون تکواندو حقوق 6 ماه گذشته فدراسیون که مبلغی معادل 15 میلیون تومان است (ماهیانه 2.5 میلیون) از حسابش کسر شده و به حساب فدراسیون واریز شده است.

مهماندوست که از اقدام مسئولان فدراسیون تکواندو به شدت ناراحت بود، در گفت و گو با ایسنا با اعلام این خبر تاکید کرد: حقوق 5 میلیونی را قبول ندارم و تا زمانی که ماهیانه 7.5 میلیون تومان حقوق نگیرم به تیم ملی بر نمی‌گردم.

مهماندوست در مدت چهار سال حضور در راس تیم ملی تکواندو موفق شد افتخارات بزرگی از جمله نشان طلای هادی ساعی در 2008 المپیک پکن، قهرمانی بعد از 40 سال در رقابت‌های 2011 کره ، نایب قهرمانی جهان در سال 2010 ، یک دوره قهرمانی و یک عنوان نایب قهرمانی رقابت‌های جام جهانی و دو دوره مقام قهرمانی آسیا را برای ایران کسب کند.

منبع خبر: خبرآنلاین

داور برتر لیگ نقش جهان



باز هم افتخاری دیگر برای داوری استان خوزستان

به نقل از سایت فدراسیون تکواندو جمهوری اسلامی ایران جناب استاد داریوش یحیی بعنوان داور نمونه در هفته هفتم و هشتم لیگ نقش جهان معرفی شدند.

جادارد از همین جا برای این استاد گرامی و مربی ساعی و کوشا در ورزش تکواندو آرزوی موفقیت کرده و از خداوند منان سربلندی و عزت روز افزون ایشان را مسئلت نماییم.

وقت صحیح ورزش کردن

محققان هنوز به درستی نمی دانند که چرا بهترین نتایج در هنگام ورزش کردن بعد از ظهر به دست می آید ولی به نظر می رسد ساعت زیستی بدن در این میان نقش اصلی را بر عهده دارد. 

 

همیشه یک دنیا بهانه دارید که اول صبح برای ورزش کردن از خواب بیدار نشوید. اول صبح از خواب ناز بیدار شدن و با خواب آلودگی جست و خیز کردن و بالا و پایین پریدن، انگیزه قوی می خواهد که خیلی ها آن را ندارند، به همین دلیل بسیاری از افراد ورزش کردن را به زمانی که از سر کار به منزل باز می گردند موکول می کنند، زمانی هنگام غروب خورشید که دیگر از خواب آلودگی صبحگاهان خبری نیست. ولی اگر واقعا به دنبال رسیدن به تناسب اندام نباشند خستگی کار روزانه بهانه خوبی برای شانه خالی کردن از نرمش های روزانه است. محققان به دنبال راه هایی هستند که به هر بهانه ای هم که شده، مردم را به ورزش کردن و رسیدن به تناسب اندام تشویق کنند.

نتایج یک مطالعه جدید نشان می دهد، ورزش کردن در ساعات پایانی روز هنگام غروب خورشید بهتر از ورزش کردن در اول صبح است. محققان تأکید می کنند که ورزش کردن در این ساعات روز می تواند بهترین اثر را بر تولید هورمون ها در بدن گذاشته و به فعالیت بهتر مغز کمک کند. از سوی دیگر، ورزش هنگام غروب آفتاب به کنترل مناسب دمای بدن کمک خواهد کرد.

 

* رکورد زدن

این مطالعه تأمل برانگیز در دانشگاه کارولینای جنوبی انجام شده است. سرپرستی این گروه تحقیقاتی را دکتر کریستوفرکلین که دارای مدرک دکترا در علوم ورزشی است بر عهده داشته است.

این مطالعه روی 25 شناگر حرفه ای انجام شده است. 13 نفر از این شناگران خانم و 12 نفر بقیه مرد بودند و در محدوده سنی 16  تا 25 سال قرار داشتند.

از این افراد درخواست شد که چهار روز آخر هفته را در یک آزمایشگاه بمانند و در طول این زمان، مطالعات دانشمندان روی این افراد انجام شد. در این مدت این ورزشکاران دو ساعت بیدار بوده و به دنبال آن یک ساعت استراحت می کردند، غذاهایی که در طول روز به آنها داده می شد، مشابه یکدیگر بود و در طول روز، نورهایی که شبیه سازی نور خورشید در ساعات متفاوت روز بود، در این فضای آزمایشگاهی تابیده می شد. دانشمندان تلاش کردند که ساعت زیستی بدن این افراد را فعال نگه داشته تا بتوانند به صورت خود کار فعالیت های بدن آنها را کنترل کنند. این شناگران هر 9 ساعت یک بار به استخر می رفتند و 200 متر را در استخر شنا می کردند.

در این 200 متر از هر یک از این شناگران خواسته شد با حداکثر سرعت خود شنا کنند و دانشمندان رکوردهای این شناگران را در ساعات مختلف روز ثبت کردند، جالب اینجا بود که این شناگران در حوالی ساعت 11 شب بیشترین رکوردها را به دست آوردند و برخلاف انتظار، در ساعت 5 صبح کمترین سرعت را در هنگام شنا کردن داشتند.

 

*اهمیت ساعت بدن

محققان هنوز به درستی نمی دانند که چرا بهترین نتایج در هنگام ورزش کردن بعد از ظهر به دست می آید ولی به نظر می رسد ساعت زیستی بدن در این میان نقش اصلی را بر عهده دارد. این تنظیم داخلی موجب می شود دمای بدن انسان در صبح کاهش و در ساعات بعدی روز و پس از غروب آفتاب، افزایش یابد. محققان می گویند افزایش دمای بدن به فرد کمک می کند بتواند ورزش های غیرهوازی و تمرینات کششی را بهتر انجام دهد.

به نظر می رسد افزایش دمای بدن در ساعات پایان شبانه روز که تحت کنترل ساعات زیستی بدن است، می تواند بر خلق و خوی ورزشکاران نیز اثر مثبت بگذارد. به این ترتیب، ورزشکاران می توانند با روحیه بهتر، نتایج چشمگیرتری را به دست آورند و موثرتر ورزش کنند.

به نظر می رسد نتایج این مطالعه می تواند برای ورزشکاران حرفه ای بسیار مفید باشد. هنگامی که این ورزشکاران برای مسابقات ورزشی به کشور دیگری می روند، مدتی طول خواهد کشید که به آب و هوای کشور جدید خو بگیرند و ساعت زیستی بدنشان با موقعیت جدید انطباق پیدا کند. بنا بر توصیه های جدید، بهتر است ورزشکاران دو هفته پیش از مسابقات در کشور موردنظر حاضر شوند تا در روزهای مسابقه، ساعت زیستی بدنشان کاملا با فضای جدید منطبق شود.

ورزش کردن و تمرین در ساعت پایانی روز به همین ترتیب می تواند به ورزشکاران کمک کند در شرایطی که بدنشان بیشترین آمادگی جسمانی را دارد، فعالیت کنند و بهترین نتایج را به دست آورند. این محققان اعتقاد دارند حتی می توان ورزشکاران را در شرایطی نگه داشت که گرچه مسابقات در ساعات روز برگزار می شود، تصور کنند (که هنوز بعدازظهر است و این تصور که از توجه به ساعت زیستی بدنشان در شرایط شبیه سازی شده به دست می آید) به آنها کمک کند که در رقابت ها موفق تر ظاهر شوند.

 

* صبح یا عصر خودتان انتخاب کنید

نتایج مطالعات دانشمندان مختلف نشان می دهد که هنوز اتفاق نظری میان آنها درباره بهترین زمان ورزش کردن وجود ندارد ولی به نظر می رسد با توجه به ساعت زیستی بدن و دما و ترشح هورمون ها در بدن بهترین زمان، بعداز ظهرها و حدود ساعت 6 بعد از ظهر است.

به هر حال ورزش کردن در صبح فواید و مضرات خاص خودش را دارد. بیایید با هم به نکات مثبت و منفی ورزش صبحگاهی نظری بیندازیم و قضاوت نهایی را بر عهده خود شما بگذاریم.

 

* نکات مثبت ورزش صبحگاهی

1)آلودگی هوا در صبح کمتر است و می توانید در هوای پاک صبح ورزش کنید.

2) اگر کمی زودتر از خواب بیدار شوید، زمان کافی برای ورزش کردن خواهید داشت.

3)هنگامی که در ساعات اولیه روز ورزش می کنید، سرعت ضربان قلبتان را افزایش می دهید و در ساعات اولیه روز کالری های اضافی را می سوزانید.

4)ورزش کردن در ساعات اولیه روز به شما کمک می کند که انرژی جسمی و روحی کافی برای فعالیت روزانه به دست آورید.

5)ورزش صبحگاهی توانایی و قدرت فعالیت های ذهنی شما را افزایش می دهد.

6)  در تابستان، در ساعات صبح معمولا دمای هوا پایین تر است و شما می توانید بهتر ورزش کنید.

 

*نکات منفی ورزش صبحگاهی

1)دمای بدن انسان، یک تا سه ساعت پیش از برخاستن از خواب در پایین ترین مقدار خود است. بنابراین ساعات اولیه روز شاید زمان مناسبی برای فعالیت عضلانی نباشد، چون جریان خون و انرژی کلی بدن در سطح پایین تری قرار دارد، برای فعالیت عضلانی باید خون با سرعت کافی به عضلات برسد و سلول های عضلانی، انرژی لازم را برای فعالیت داشته باشند.

2)ماهیچه های گرم نشده و سفت در ساعات اولیه برخاستن از خواب می توانند زمینه آسیب های ورزشی را فراهم آورند.

3)اگر شما ورزش کردن در صبح را دوست نداشته باشید و از آن لذت نبرید، بسیار دشوار است که به این برنامه ورزشی پای بند بمانید و به آن عادت کنید، در حالی که نام نویسی در یک باشگاه ورزشی در بعد از ظهر ها که سر حال تر هستید، می تواند مشوقی برای شما برای عادت کردن به ورزش روزانه باشد.

4) به نظر می رسد ورزش کردن در بعد از ظهر و ساعات اولیه شب به شما کمک می کند که راحت تر به تناسب اندام مورد نظر خود دست یابید، چرا که دمای بدن و میزان ترشح هورمون ها در این ساعات بالاتر است. بنابراین با ورزش کردن در این زمان، کالری بیشتری می سوزانید و لاغرتر می شوید.

5) هنگامی که پس از یک روز فعالیت روزانه به خانه بر می گردید عضلات شما ساعات طولانی تحت استرس و فشار بوده اند و خستگی را کاملا در اسکلت و عضلاتتان احساس می کنید، ورزش کردن در ساعات اولیه شب به شما کمک می کند تا به عضلاتتان استراحت دهید و به ویژه با انجام حرکات و نرمش های ریلکسیشن، بدنتان را آرامش بخشید، اگر شما شغلی دارید که مجبورید ساعات طولانی روی پا بایستید یاساعات طولانی بدنتان را در یک وضعیت قرار دهید، اسکلت، استخوان ها و مفاصلتان در پایان روز نیاز به حرکت و نرمش خواهند داشت تا دچار درد مفاصل و استخوان ها نشوید.

6)اگر شما ساعات پایانی روز را برای ورزش انتخاب کنید، راحت تر می توانید یک همراه برای خودتان هنگام ورزش کردن بیابید، ورزش کردن همراه یک نفر دیگر، به شما انگیزه می دهد که به برنامه ورزشی خودتان پای بند باقی بمانید. شاید دشوار باشد که یک نفر دوست را پیدا کنید که حاضر باشد برای ورزش صبحگاهی همراه شما از خواب بیدار شود ولی در بعد از ظهر می توانید به راحتی دوست ورزشکار خود را پیدا کنید و ساعاتی با هم ورزش کنید.

تکواندو نوجوانان بسیجمقاومت



تیم تکواندو نوجوانان بسیج مقاومت اعزامی به مسابقات قهرمانی کشور
مشهد مقدس مهرماه 90